понеделник, 29 ноември 2010 г.

Весела Коледа

Продължавам предколедно с един сладурски печат на весело снежно човече. Тази картичка претърпя известна метаморфоза в хода на процеса по сътворяването ѝ, но съм сигурна, че с всеки от вас се е случвало. Започваш нещо без ясната идея как ще свършиш. Е, при мен се получи това, аз съм доволна от резултата. Използвала съм "стъкления" ефект за човечето, снежинките и листенцата от имел. Отгоре, където е панделката, използвах eyelet / не знам как се казват на български тези метални кръгчета, които обрамчват отворче, през което минава панделка или шнурче/. Плодчетата на имела около малката шишарчица са от натрошено кадифе "коледно червено", а самата шишарчица е от един коледен "Сламчо" на детето.

петък, 26 ноември 2010 г.

Канди от Нана

Нана е приготвила чудесен подарък за някой от последователите си. Коя ли ще бъде щастливката?

събота, 20 ноември 2010 г.

Картичка в рамка

За Грета и Картичкофуриите е предназначена тази картичка с ръчно направени цветя:



сряда, 17 ноември 2010 г.

Картичка по скеч за предизвикателството на "Двете елши"

В последния момент включване и от мен за това предизвикателство. Много време ми отнеха снимките на картичката, защото 22 часа мина, а светкавицата не ми е приятелка. Освен това моя най-малък, почти тригодишен мъж непрекъснато искаше различни неща. Но, в крайна сметка май успях да се запиша. Коледното ми вдъхновение продължава, затова и картичката е на такава тематика. В панделката сложих цвете, което е направено от изключително красива и нежна хартия, за което благодаря на Елшичките. Един път бяха опаковали една от поръчките ми в нея и аз грижливо я съхраних. Елхичката си я изразах и с топъл ембосинг с безцветна пудра я украсих. Червените перли по нея са от червен картон, върху който сложих капки от ефекта "стъкло". Надписа го принтирах, поради липса на печат с коледни пожелания. Мисля да я включа и при Картичкофуриите в предизвикателството на Грета "Картичка с рамка". Ами...това е! Спокойна вечер и лека нощ от мен!



Аз не можах да се примиря със снощните си фотографски умения и затова тази мрачна и мъглива сутрин направих нов опит за снимка. Между другото поразкрасих и надписа.



Коледен Мечо с подаръци

Коледната вълна заля и мен, а и трябваше да пробвам новите си придобивки и някои,купени по-рано, които чакаха да им дойде времето. За първи път работя с акварелни моливи - голямо удоволствие. Специалните четки от "Двете елши" свършиха страхотна работа. Печатът, то се вижда, е страшно сладурски. Елхичките първо ги нарязах с къдрава ножичка, после всеки елемент от тях беше минат през уреда, който придава ефект "вълнички". След това ги "ембоснах" в бяло и накрая се накиприха с натрошено кадифе - коледно зелено. Снега направих от бял паус чрез топъл ембосинг и бяла ембосинг пудра,като използвах короната от печат с дърво. В къщичката няма нищо особено, освен деца, жадуващи подаръци, но те не се виждат./Лесно може да си ги представите - има ги във всеки дом!/ Картичката е подарък за моя приятелка. Желая на всички хубав и усмихнат следобед! Благодаря, че ми обърнахте внимание!

събота, 6 ноември 2010 г.

Топло

Ето моето шалче и моята топла шапка, които могат да стоплят дори и снежния човек:



Отиват при Картичкофуриите и Игра № 6 на Доника.