сряда, 13 юли 2011 г.

Покани

Днес, ровейки се в бюрото си, открих едни покани, които правих за гостите по случай откриването на учебната 2010/2011 година. Тя, тази учебна година вече приключи, поканите бяха раздадени и отдавна са изпълнили предназначението си, а аз не знам защо не съм ги публикувала. Затова сега ги представям на вашето внимание. И понеже беше есен, затова и те са в тази тоналност. Използвала съм ембосинг пудра "мед" и фонов печат.

неделя, 10 юли 2011 г.

Сватбена кутийка

Здравейте, момичета! Вчера, на 9 юли имаше сватба и предния ден вечерта лелята на булката ме помоли да ѝ направя нещо, в което по интересен начин да поднесе благопожеланията си към младоженците, както и паричен подарък. Тук на помощ ми дойде урока на Дани за кутийката-сърце. Все се чудих кога да я изпробвам и ето! След няколкочасово майсторене по нощите, /защото малкият ми син не ми даде възможност за това преди да заспи към 23 часа/ се получи това, което ви представям. Използвах красотата на самата хартия. На снимките не си личи много блясъка, нито ембосинга на хартията, но тя самата е толкова красива, че семплата украса от моя страна, мисля че беше съвсем достатъчна. Не разполагах и с дантела, за да прикрия ръбчетата на сърцето, но от долната страна залепих маргаритки и се получи много нежно. Отгоре не ми допадна такава украса и ръбчетата ги оставих така, макар че леко се вижда, че горното сърце трябва да е с около половин мм по-голямо, за да покрие до където трябва. За отдолу се отнася същото. Е, при следваща изработка вече ще ми е за урок това.Благодаря за вниманието!

четвъртък, 7 юли 2011 г.

Бебешка картичка за Мира

Здравейте, мили дами!
В последните дни съм една много щастлива леля - имам племенница! Толкова го чакахме това момиченце! На 2 юли се роди една малка сладка Мира. Аз, като майка на две момчета и един племенник, бях много щастлива, когато разбрах, че сестра ми чака момиченце. Днес взехме бебето от болницата и цял следобед му се радвахме. После нашето семейство се прибра у дома, а майката, таткото и баткото, заедно с бебето ги оставихме да си почиват. За да бъде събитието отбелязано както трябва трябваше да има и поздравителна картичка. Ще я видите по-долу. Това е една от най-трудните ми картички. Отдавна бях харесала този печат, после го оцветих и до тук. Главата ми се изпразни и никаква идея за декориране, която ми минаваше през главата не ми допадаше. Не исках традиционните розови нюанси и понеже бебето от печата е на горски фон се спрях на по-земни цветове. После всичко си дойде на мястото от само себе си. Много благодаря на Лара за красивото стихотворение. Взех го от нейния блог. Така се получи моята картичка за майката и таткото на бебето, които останаха очаровани. Аз също си я харесвам много, защото посланието, което носи е от цялото ми сърце!
В суматохата и бързането забравих да снимам гърба на картичкта. Отзад има джобче, в което сложихме паричен подарък. Това е от мен за сега. Благодаря за вниманието!