петък, 30 декември 2011 г.

Предай нататък - Коледни изненади!

Здравейте, мили дружки! Сядам да напиша, може би, последната си публикация за годината. В нея ще ви представя това, което направих за момичетата от инициативата "Предай нататък". Искрено се надявам да са получили моите изненади! /Малко им нямам вяра на тези пощи./ След всички вируси, болести и т.н., най-накрая успях да пусна моите подаръчета. За първи път правя такива и дано да си ги харесат получателките. Много ми се искаше да ги получат точно за Коледа, но не бях в състояние да излизам от вкъщи, а и не бях приготвила още всички картички. Защото, както казва Гери, какво е подарък без картичка към него?! Понеже Коледа е най-обичания от мен празник, затова и реших изненадите да са свързани с него. Не съм открила някаква нова идея, но я пречупих през моя поглед и усещане за красивото. Цвети, Роси, Нинка, Еси, Юлка - дано съм успяла да направя посрещането на Нова година по-цветно и красиво за вас! А ето ги и тях-моите елхички:


Тук, на първата снимка, още нямат поставки.


Тук вече са в саксийките си, т.е., с поставки.

А ето ги сега поотделно:


Голямо предизвикателство бяха за мен, защото не бях правила подобни. Използвах прежда и топъл силикон върху картонена основа, а стъблото на всяка елхичка е от канелена пръчка. Отдолу отворът на елхичките е затворен с парче фибран. Не по-малко предизвикателство се оказаха поставките. След като не можах да намеря подходящи по размер истински саксийки, реших да си направя сама. Напълних пластмасови чашки за кафе с гипс и така закрепих елхичките. Когато гипсът изсъхна и стегна дойде момента да "облека" поставките. Използвах кадифе и силикон отново. В крайна сметка се получи това, което виждате.
Весело посрещане на Новата година и много щастливи моменти с любимите ви хора!
Ще включа елхичките в Коледния конкурс на Двете елши, а също и в "Коледа с Хобисимо" и при Доника - "Подаръци ще има".

събота, 24 декември 2011 г.

Коледно

Здравейте, момичета! Днес ще ви представя една малко по-различна публикация. По-различна е, защото ще ви покажа няколко картички, изработени от моите ученици, които са в 3 клас, за благотворителен базар в училище, на който се събират средства, които предоставяме на Дом за деца "Мария Луиза" в село Бузовград. Това извършваме вече от няколко години и стана като традиция в нашето училище. Предоставих на малчуганите част от моите материали - печати, перфоратори, натрошено кадифе, течни перли, а те, заедно с моя помощ направиха картичките. Бяха много щастливи, защото колегите толкова много харесаха картичките им, че ги изкупиха още преди да стигнат до щанда!

И още една картичка с Мечо, която ми беше поръчка за едно детенце.След половин час идва Коледа и аз чакам да заспят всички вкъщи, за да подредя подаръците под елхата. Между другото желая на всички ви да бъдете много здрави, защото от вчера съм повалена от някакъв вирус и се чувствам ужасно! По-важното е, че момчетата са здрави и дано да не се разболеят и те! Пожелавам ви още весели да са всичките ви празнични дни и Новата година да бъде много успешна във всяко едно отношение и много щастлива!

неделя, 11 декември 2011 г.

Коледна картичка за рожден ден

Здравейте, момичета! Днес ще ви покажа една картичка за рожден ден. Моя позната ме помоли да направя честитка за рождения ден на нейната шефка. Искаше да е нещо стилно и тъй като рожденият ден е малко преди Коледа, то свързах двата празника в картичката чрез една коледна звездичка в цвят шампанско. Използвах готова основа за картичката, която си намерих в един магазин за дрехи - втора употреба. Какво ли няма в тези магазини! Изскачат най-различни "съкровища" за такива като нас. Малко печатът ми излезе по-блед, но го правих с дистрес мастило и за да не го размажа май не си прецених добре натиска. Като цяло, обаче, много си харесвам картичката. Ето я и нея:Лека вечер и успешна седмица на всички!

П.п. Дружките ми от инициативата "Предай нататък" да не си мислят, че съм ги забравила! Очаквайте включване на тема "Коледни изненади"!