петък, 13 април 2012 г.

Пъстър, шарен Великден!

Здравейте, момичета! В днешния празничен ден, когато не бива да се извършва никаква работа, аз правих част от Великденската декорация за дома. Някои са ме изпреварили отдавна, но нали за всичко се иска свободно време! Та докато си пиех сутрешното кафе, /към 12 на обяд/, седнала отвън на двора, си измайсторих ей този Великденски венец.
Още по Коледа си бях купила едно неугледно венче с едни грозни бели цветчета по него от магазин за втора употреба. Тогава намерих и листенцата за розите, които направих, а също така и зелената лента, с която обвих венеца. Другите елементи - калинките, малките лилави розички и клонки са готови. Най-голямата ми гордост, обаче, е яйцето. На пръв поглед нищо особено, но за мен са първи стъпки в декупажа и май няма да са последни. От салфетка си изрязах цветенцата и ги залепих с С-200. Получи се, но понеже беше само опит, предварително не бях оцветила яйцето, пробвах върху натуралната му по цвят черупка. Като цяло, след изсъхването, се получи задоволителен резултат, но малко безличен, като че ли. Когато го монтирах във венеца, обаче, ми хареса цялостното излъчване. Изобщо, харесвам си целия венец, много пролетно и свежо звучи, т.е., стои. И сега да ви покажа и част от моите яйца. Двете ми момчета ми помагаха и това е крайният резултат.
Пожелавам на всички весели празници!

сряда, 4 април 2012 г.

Пролетно

Здравейте на всички момичета, погълнати от хартиеното вълшебство! След малко повече от два месеца се появявам отново. Причини за липсата ми - колкото щеш! Някои бяха технически, други - не особено радостни, но както и да е, в определени настроения няма да изпадам. Ще ви покажа какво съм сътворила отпреди месец насам, както и по-скоро. Преди една седмица ми поръчаха картичка за рожден ден на дама, която навършваше 60 години. По начина, по който ми описаха жената, ми се искаше да направя нещо свежо и цветно. Получи се това:
Доста време ми отне изработката на около тридесет картички за Осми март, предназначени за любимите мами на децата от два класа в училище. Ето две от тях. Останалите са подобни.
След като и майките на децата и рожденичката си харесаха много картичките, то за мен остана удовлетворението от добре свършената и с огромно удоволствие работа!