петък, 26 октомври 2012 г.

Joy & happiness

Здравейте, мили момичета! На вашето внимание новото ми произведение, предназначено да достави радост и щастие някоя нежна душа. За основата на картичката съм използвала обикновен бял картон А4, дизайнерска хартия, печат с дистрес-мастило "Махагон" за нежното клонче, кафяв картон за изрязаните с пънч и Биг шот елементи, дребни бели перли, които "оцветих" с дистресване. За цветето и двете листенца - любим печат, приложен върху ръчна хартия /със същото мастило/, на която придадох своеобразен релеф с пръсти чрез доста стабилно поомачкване, по двете листа има, освен Махагона, още два цвята дистрес: "Увяхваща роза" и "Борови иглички". Тичинката на розата е голяма бяла перла, преминала обработка с течни перли в нежно розово и дистрес "Махагон". Другото е готово тагче, подарено ми с още няколко такива от Нели от Хобисимо, канапче и въображение. Между другото, много си я харесвам! Дано ви хареса и на вас!
Картичката отива в Щурото предизвикателство за ръчно изработени цветя. Също и тук: http://stamp-n-doodle.blogspot.co.uk/. Както и тук:http://www.abcchallenges.blogspot.co.uk/2012/10/abc1-new-to-you.html - New to her item - Flower recycled paper. http://cardmaniachallenges.blogspot.com/2012/10/cmc6-oh-baby.html Лека и приятна петъчна вечер!

събота, 20 октомври 2012 г.

За една малка принцеса!

Здравейте, дами! Днес няма да се обяснявам много. Показвам ви една картичка-рокличка, добре познато моделче, която приготвих за малката, трета подред дъщеричка, на моя колежка. Детето в началото на месеца имаше рожден ден, навърши три годинки и аз, макар и с известно закъснение, исках да го зарадвам. Освен рокличката спретнах на малката принцеса и две фибички от филц. Вчера ги подарих на майката. Тя много си ги хареса и цял ден се хвалеше с тях. Каките на момиченцето, близначки, изразиха искрено възхищението си от картичката и фибичките и това страшно много ме зарадва. По-голямо удовлетворение от това - здраве му кажи!
До скоро и приятна вечер!

сряда, 17 октомври 2012 г.

Нежност и признателност

Здравейте! От известно време се занимавам с направата на картички с ръчно изработени цветя - любимото ми занимание! Да направиш нещо, да сътвориш нещо, дори само ти да си го харесваш, е въпрос на усещане и потребност. Аз може би съм в такъв период. Обичам да използвам печати с цветя и ембосинг пудри. Самото наслагване и моделиране на цветята си е голяма играчка, отнема време, но удоволствието от резултата е много голямо. Да не говорим, че ако замисълът е един, а резултатът - друг, това пък е съвсем отделен въпрос, но съм убедена, че с всички вас се случва. Картичките с такива цветя винаги стават много нежни и привличат вниманието, особено на хора, незапознати с тази дейност, наречена картичкосътворяване. Тъй наречените обемни или 3D картички винаги ми са се стрували особено изразителни. Може би и затова обичам да ги правя. Първата картичка нарекох "Нежност" и я направих за една жена, с която съм работила 20 години. Дойде момент да се пенсионира и освен подаръка й подарихме картичка, която да й напомня за целия наш колектив и времето, прекарано заедно.
Втората картичка направих за една жена, която не познавам. Тя е знак на признателност за човешко отношение и съпричастност. С голямо удоволствие я правих, защото е за благодарност от моята майка към една лекарка. Не знам защо реших, че трябва да е в синьо и бяло. Може би, защото първото, което ми застана пред очите, докато преглеждах картоните си за основи, беше синьото. Оттам нататък всичко се подреди само. Фонът е направен с печат на цвете и бяло кварцово мастило, а за цветята съм използвала същия печат, но с детайлна бяла ембосинг пудра. Малките цветенца са направени чрез фонов печат "Цветя", един от първите ми купени материали от "Двете елши". Изобщо не усетих как няколко часа отлетяха докато ембосвах, изрязвах, лепях, отхвърлях идеи, пробвах други и така нататък. Тази картичка нарекох "Нежност"2.
Синята картичка ще включа при Крейзитата - CCH # 130 Handmade flowers. Двете картички поотделно, като отделни участия, в CMC#5 Happy Birthday/Честит Рожден Ден! Може ли така, след като са в една публикация? До скоро!

неделя, 14 октомври 2012 г.

Сватбен плик

Здравейте! Днес ще ви покажа сватбен плик в цвят шампанско, бордо и златно. С оглед на това, че сватбата е в есенни цветове и трябваше да реагирам много бързо, защото почти не разполагах с време, съм доволна от това, което се получи. Поръчителката си го хареса много. Извинявам се за не много добрите снимки, но едва имах време да ги направя. Всички знаете, че снимката никога не може да предаде красотата на оригинала! Добре, че съществуват програми за обработка на снимките!
До скоро!

събота, 6 октомври 2012 г.

Вдъхновение с момченце ІІ и ръчноизработени цветя

Здравейте, мили дами! Ето ме пак тук след един ден. Такова нещо не ми се беше случвало май откакто публикувам тук.Толкова скоро да пусна публикация не е по моята част, но ето че е факт. Вчера ви запознах с една картичка, която промених един път. Да, обаче, не й било съдено да остане дълго в този си вид и претърпя следваща промяна. Е, не пълна промяна, частична, но промяна. Моето вдъхновение, което много обичам освен, че е голям сладур, прави и бели от време на време. Така изрисуваната ми цветна клонка /оцветявана доста дълго/, стана жертва на един дървен меч, който се размахваше много усърдно и закачи картичката, която стоеше на едно рафтче в стаята. И не само, че я закачи, но и я скъса. Реших, че няма смисъл да крещя и да се карам, детето се почувства ужасно виновно и започна да се извинява. Казах си, какво пък толкова, ще я ремонтирам. Да не би да е по-важна от малкия! Той достатъчно много съжаляваше, много добре разбираше какво е направил, нали два следобеда ме гледа, че се занимавам с нея. Понеже основата отдолу също леко пострада вече не вървеше да използвам същата декорация. Според мен, обаче, това стана за добро. В този си вид картичката май повече ми харесва. Сложих под картинката с оцветения печат дигитален фон. От преди една година, ако не и повече, бях пробвала да си направя саморъчно цветя от хартиен шнур с тел и натрошено кадифе. В един руски сайт бях гледала клипче. Там не беше с натрошено кадифе, а с едни много дребни и фини частички, като малки топченца. И понеже нямах такива ми дойде наум за кадифето. Смесих червено и бяло, намазах с лепило една част от хартиения шнур и потупах, по-скоро овалях единия край на шнурчето в кадифето. Явно тогава лепилото ми не е било от най-качественото, защото клстръкчето стана, но нямаше много общо като резултат с това, което бях гледала. Оставих си новополучените мършавички стръкчета да отлежават и изсъхнат хубаво в един специален шкаф и там си и останаха до днес. Изведнъж се сетих за тях, реших, че са перфектни за целта. Повторих процедурата с кадифето и този път останах доволна. И сега ви представям моята нова стара картичка. Стръкчетата ми изпълняват ролята на тръстика, нищо, че розовеят, имат си за компания изкуствена тревичка, нацъфтели малки цветенца и пеперудки. И, разбира се един сладък мъник, ловящ пеперуди!
Тъй като цветята ми са ръчноизработени ще ги пключа ето тук . Ето и малкият пакостник:
Хубава неделя и лека нова седмица!

четвъртък, 4 октомври 2012 г.

Картичка с момченце, вдъхновение и още нещо!

Здравейте, феички! Случвало ли ви се е да направите нещо просто така? Знам, че със сигурност ви се е случвало, защото и аз като всички вас се радвам и възхищавам на красотата във всичките й форми. Това възхищение действа вдъхновяващо, кара те да опиташ да създадеш нещо красиво, което, макар и малко по размери е събрало огромна любов и желание. Моето "малко нещо" е следващата ми картичка, която претърпя такава метаморфоза, че доста се промени от първоначалния си изглед. И така... На пръв поглед печатче с момченце. Аз обичам да оцветявам, но за съжаление никога не ми стига времето, за да се доусъвършенствам. В началото, когато започвах с картичките, си бях купила тебеширени мастила и акварелни моливи. Харесва ми да работя с тях и се каня по-нататък да си купя и копици. Та седнах онази нощ,/към 3 през нощта/ и си принтирах печатчето. Много късно беше, а в 6 часа трябваше да ставам за работа, но понеже бях работила до този момент и не усещах умора, реших, че още малко време мога да си открадна от съня. И започнах. Без да усетя един час отлетя в оцветяване. От тук нататък се започна едно сменяне и отхвърляне на хартии, елементи и т.н., познато ви е. Докато се спра на крайния вариант стана време да будя децата за градина и за училище. Пих кафе и си говорех с моя съпруг за тази картичка. Той много я хареса и каза, че я иска да я занесе някъде, защото му предстоеше пътуване при приятел, а картичка, изработена ръчно е страхотен жест на уважение. Разбързах се да приключа, ама то човек като бърза, нищо не му се получава както иска. Изобщо не ми се даваше картичката! Първо беше недовършена /според мен/ и второ, исках да я изпратя за 6 октомври на моето късметче. Не знам, защо така реших, /понеже е с момченце/, но пък къде пише, че за Световния ден на Кардмейкинга трябва да се подаряват само картички с цветя?! Е, преживях го. Вече закъснявах за работа и дори пожелание не можах да напиша, съпругът тръгна на път с моята картичка, аз - в училище и така започна денят без дори да усетя, че не съм спала. През цялото време докато бях на работа нещо ме глождеше отвътре и не ми даваше мира - картичката тръгна не за където трябва! И в един момент ми звънна моя мъж, за да ми съобщи , че колата се е повредила, че трябва да се върне, а пътуването отпада и се отлага. За колата нещо хич не се впечатлих, ама каква радост изпитах, че картичката най - накрая ще я довърша, можете да си представите! От тогава три дни я довършвам! То какво ли не беше, докато накрая не извадих акрилните бои и нарисувах и цветната клонка и пеперудите. Отгоре ги минах с гланц-ефекта, както и момченцето. Мисля, че добре се получи, свежо и щастливо! И пак написах една огромна публикация, докато ви опиша всичко. Спирам вече! Само да добавя, че моето вдъхновение в случая е незаменимата майчина любов! Имам две прекрасни деца, а малкият ми син, който е на 4 години и половина е досущ като момченцето от картичката!
Това ми произведение отива при Мър-Мяу и Забавлятелство дванадесето.