събота, 31 август 2013 г.

Бебешка кутия

Здравейте! Вчера и днес правих кутия за бебешки съкровища. Жената, която ми я поръча беше видяла и харесала предишната ми такава и пожела и тази да изглежда горе-долу по същия начин, но да преобладава лилавото. Така че, ето я кутийката за съкровищата на малката Фелисия:
Хубави почивни дни!

сряда, 28 август 2013 г.

Честит рожден ден и двадесетгодишна любовна магия!

Мили дами, здравейте! Днес ви показвам една картичка за рожден ден, направена на един дъх, както се казва. Започната снощи и довършена тази сутрин, без много мислене, но с мисълта за човека, за когото е предназначена. Тя е част от подаръка за една слънчева дама, за която е и кошничката с рози от предната публикация. Единственото ми чудене беше само за цвета на цветята, но, като че ли не ми се искаше да са жълти. Е, какво да се прави, розово ми е! Та цветята сигурно са ви познати, но няма изгледи скоро да ми омръзнат. Такава сгъвка, обаче, за първи път правя. Не разполагах с много време, трябваше бързичко да действам, а детайлите отнемат време. Освен красива и нежна, картичката трябваше и да е закачлива и да носи послание за свобода и наслада, та и затова отвътре изглежда по този начин. Целият подарък има още една част - дамско четиво, пълно с любовна магия, подходящо за ваканционното настроение. И, макар че рожденият ден мина преди две седмици, никога не е късно да покажеш на един приятел колко ценен е за теб! Дано съм успяла! Тази картичка отива в предизвикателството на Card Mania Challendges: CMC# 28 Ribbon / Панделка. И тъй като стана въпрос по-горе за любовна магия споделям с вас, че точно преди двадесет години на този ден казах заветното "Да" на любимия си съпруг. Така че следващият поздрав е към всички вас!

понеделник, 26 август 2013 г.

Кошничка с рози II.

Здравейте! Продължавам с моите рози и това не е чудно като имам дружки, харесващи това цвете в жълтите му нюанси и родени през август. Това сътворих днес, в същата цветова гама, но по-разцъфнали рози и по-различна аранжировка. Отне ми доста часове, но си заслужаваше. Ето - поглед отпред: Отгоре: Поглед отзад, има тагче с поздрав за рожденичката: Отстрани: Толкова засега. Доволна съм от тази красота, която се получи. Приятна вечер!

събота, 24 август 2013 г.

Кошничка с рози.

Здравейте, сладурки! Днес съм ви приготвила доза лятно настроение от моята розова градина, но не от истинската, а от хартиената. Това създадоха моите ръчички - кошничка с рози за подарък на приятелка. Тя скоро ще има рожден ден и още не се е прибрала от лятната си работна среща във Велинград, така че, надявам се, до ден, два да не надниква тук. След това може да я гледа колкото си иска, защото ще си я получи. Та въпросната дама много обича жълти рози и аз реших да ѝ подаря една кошничка с такива. Тя самата е един слънчев човек и ѝ пожелавам винаги така да сгрява хората с топлината, която носи в себе си, да е много здрава и много щастлива! Има и бели, и в цвят шампанско за разнообразие. Голямо удоволствие ми достави да ги направя тези цветя и мисля че се получи повече от добре. Ето я и самата кошничка: Това е засега от мен. Чао и прохладни почивни дни!

понеделник, 12 август 2013 г.

Ръчноизработени цветя плюс дистрес мастила равно на винтидж излъчване.

Здравейте, пак съм тук! Прескачам от бебешка на сватбена вълна. Имах поръчка за сватбен комплект от една моя позабравена дружка, с която не сме се виждали много отдавна. Най-хубавото, обаче е, когато ти се обади близък човек и разбереш, че с интерес е следил творчеството ти, макар и от разстояние и че това, което правиш му харесва и ти се доверява напълно. Та и с мен така се случи. Трябваше да изработя картичка в кутийка и плик за пари за сватба на българи, живеещи в Бостън. Доста дълго умувах какво да бъде и след като дамата нямаше никакви претенции откъм цветова комбинация и остави всичко в моите ръце, аз, естествено наблегнах на любимата си техника - ръчно изработените цветя плюс дистрес мастила равно на винтидж излъчване! Ето го и сватбеният сет: Трябва да кажа, че лично аз, за себе, си съм доволна от това, което изработих. Дано и на поръчителката да се хареса, а и на младоженците също. Не съм използвала традиционното бяло, искаше ми се да е малко по-различно, елегантно, нежно и цветно същевременно. Дано съм успяла! И тази моя композиция отива при Картичкофуриите и КФП №180 на Роси Катрева и в CMC№27 "Your Favourite Embelishment".

събота, 10 август 2013 г.

Сбъдната мечта в розово.

Здравейте, сладурки! Тук съм с нещо ново, нежно и розово - кутия за момичешки бебешки съкровища. Преди няколко дни се появи първото детенце на едно младо семейство и донесе много радост на всички близки. Гордият татко ми е братовчед, а щастливата му спътница е вече мама. Като видях бебето за първи път на снимка ми стана тооолкова хубаво...Едно сладко малко момиченце, носещо красивото име Виктория - сбъдната мечта в розово. Нямаше как, най-после и на мен се отдаде случай да направя кутия за бебешорката по оригиналната рецепта на Роси - Goldie. През цялото време докато работех си представях нежното личице и русата косичка на малката госпожица. Няколко дни подред умувах как да изглежда кутията и в процеса на изработването някак си всичко се нареждаше само. Кутията заприлича на горско-морска приказка в розово. Исках да има и цветя, и пеперуди, и сладки малки картинки, всичко, от което малките момиченца изпадат във възторг. И понеже е август, и понеже е време за море, затова и русалките-орисници присъстват. Виктория в момента не би се заинтересувала от въпросната кутия, но надявам се майка ѝ да я хареса. Ето я: Приятна вечер на всички и до скоро!