четвъртък, 19 март 2015 г.

Пролетно.

Здравейте! Днес ви показвам няколко пролетни картички, направени по молба на две дами. Някак от само себе си се получиха в серии по две. Без някакъв специален замисъл от моя страна, просто извадих подходящите за пролетно вдъхновение материали и започнах. Цветя, птички, пеперуди - нека да е пролет! Особено ми е на сърце орхидеята, че ми е най-новият шаблон! И дистресите, разбира се, за къде без тях!
А тук са моите осмомартенски макове - за една почитателка на маковете.
За сега е това. До скоро!

сряда, 11 март 2015 г.

Цветен албум.

Здравейте! Днес ще ви покажа албумчето, което правих за осмомартенската рязмана на Ем. Дълго го обмислях, имах идея какво искам да бъде, но докато не започнах всичко беше само идея. Естествено, както често става, в процеса на работа нещата сами си дойдоха по местата. Използвах цветна дизайнерска хартия за страничките, с много джобчета за тагчета, върху които могат да се залепят снимки, а също така и да се водят бележки, ако има такива. Откъм декорацията бях пестелива, защото дизайнерската хартия сама по себе си е достатъчно цветна. И тъй като идеята ми беше за пролетен и свеж албум, който да прилича на цветна градина, то и предната корицата е декорирана по този начин. На задната корица има само една клонка със структурна паста, която да завърши цялостната картина. Цветни мотиви от тази клонка със структурна паста има и отпред около лейката за по-нежно звучене и отвътре на корицата - пеперудата. Свързването на страничките е много лесно и интерсено, по-долу ще дам урочето, по което ги правих, а за свързването на кориците една с друга използвах доста плътна и обработена отгоре дизайнерска хартия. В общи линии е това. Приятно разглеждане!
Ето и урочето:

петък, 6 март 2015 г.

Обичам те, мамо!

Ето, че дойде и празникът на мама - трепетно очакван от малките ученици и умувайки какво да подарят, за да зарадват жената, дала им живот. Разбира се, ние като едни истински привърженици на ръчноизработените красоти, дълго се приготвяхме за това събитие, толкова важно за малките сърца. С много любов и старание децата изработиха оригами - кутийки, които декорираха отгоре върху капачето с цветя и пеперуди. Вътрешността на кутийката съдържаше брошка от филц, която някои сами, а други с моя помощ направиха. Крайният резултат беше наистина впечатляващ. Целият този ансамбъл беше придружен от картичка, която изработих за всеки един от моите малчугани и която ми отне толкова време, колкото изобщо не съм си и представяла, че може да отнеме. На пръв поглед лесен шаблон, който все си мислех, че някога ще пробвам и когато това „някога“ дойде с часове правих 16 картички, които първо минаха през допълнително оразмеряване на шаблона в желания размер, изрязване, подбор на дизайнерска хартия, чудене за подходящи акценти, За и Против определени декоративни елементи, избор и позициониране на текст и т.н. В крайна сметка постигнах това, което исках - семпло, стилно и елегантно, модерно и затрогващо.
Е, това засега е най-новото при мен. Приятен уикенд и хубав празник на всички!