неделя, 22 юли 2012 г.

Magic box за сватба

Здраво ме е подела сватбената вълна. Този път, обаче, си пожелаха кутийка с изненада. Много харесвам тези експлоадиращи кутийки, които крият в себе си красиво цвете, бужу или цял букет, както се получи при мен. Приятелка ми я поръча за нейна много близка, на чиято сватба не могла да отиде, но искаше да я изненада приятно, като ѝ подари нещо, което ще остане мил спомен на младото семейство. Много ми се искаше да изработя нещо специално, което да съдържа по-малко готови елементи и повече ръчна изработка. Вложих много любов, търпение и желание и тъй като ми беше предоставена "сладка самота",/както се пее в една песен/, потънах в творческо усамотение. Не предполагах, че ще ми отнеме толкова много време! Почти цял ден! Имам си един особено любим печат - роза, който реших да използвам. Всички цветя са направени с него и дистрес мастило -махагон и изрязани. Другото е перлен картон, дизайнерска хартия, папки за релеф, перли и фантазия! Сега ще ви покажа малко повече снимки от обикновено, но се постарах да заснема кутийката от всички ъгли.
Това е за днес от мен. Лек ден ви желая!

петък, 20 юли 2012 г.

Сватбено

Ето ме отново. Този път със сватбен плик за пари с винтидж привкус. По молба на моя колежка, която в неделя е на сватба. Исках да изглежда романтично и стилно. Кроих, ших, това получих. Използвах бял релефен картон, който има във всяка книжарница, дизайнерска хартия, дистрес мастило зелено, нюанс "Борови иглички", акрилна бяла боя, готови розички от фоам, пънч на Марта Стюарт и Биг шот-а за листата. Също използвах и шевната машина, макар че линейният бод малко се изложи. Без да искам съм постигнала резултат, който поръчителката страшно много хареса. Младоженците са хора на средна възраст и този вид на плика много би им отивал, по нейните думи. Ръбчетата на дизайнерската хартия, както и розите обработих с акрилната боя, а белите ръбове на картона и релефа по листата - с дистрес мастилото в зелено.
Благодаря, че надникнахте при мен и прохладен уикенд!

събота, 14 юли 2012 г.

Един чудесен петък, 13-сти!

Вчера беше 13 юли, петък. Напук на схващането за фатализъм се оказа ползотворен и хубав ден. След като изпратих останалата част от семейството на плаж на язовира се захванах за работа. В тези големи жеги климатикът си е голяма работа! Вътре вкъщи едно такова приятно и прохладно, само да твори човек! И аз това правих, но не картички, а бижута от полимерна глина. И тъй като сестра ми имаше рожден ден вчера трябваше да я зарадвам по мой си начин, който знам, че тя харесва. От картичка се отказах, защото тя си има достатъчно от моите. Не че не исках или нямах желание да ѝ направя, но не ми стигна времето. Тя, сестра ми, много хареса бижуто от предишната ми публикация и си пожела такова за рождения ден. Тук мога да ви кажа, че успешна работа ми свърши един печат за картички. Другото е фантазия! Направих ѝ комплект от колие с пръстен и още един пръстен - роза.
А ето я и щастливата рожденичка:
И аз съм щастлива, защото успях да доставя удоволствие на любимата си сестра! Ще включа бижуто при Елшичките и техният "Морски полъх". Пожелавам ви чудесен ден!