петък, 9 ноември 2012 г.

Шев и кройка или поздрав за "нацупен" господин.

Здравейте, момичета! От вчера умът ми беше зает с поръчка за картичка за рожден ден на мъж. Много малко са мъжките картички, които съм правила, като че ли преобладават такива за дами или поводи за семейства, като сватби и други подобни. Много интересна беше поръчката ми, картичката да бъде за пораснало момче, което много се сърди. Да, ама как се изпълнява такава поръчка?! То "нацупените" физиономии по печатите са предимно детски. Добре, че дамата, която ми я поръча ми даде зелен светофар да изработя каквото преценя аз за удачно, а тя да се справи с посланието към господина. И на мен само това ми трябваше! Отдавна се канех да направя нещо мъжко, още откакто видях за пръв път преди години картички под формата на риза, елек, костюм. Много стилни и елегантни ми изглеждат. Исках, обаче, да облека господина малко по-така, по- неглиже, повече в спортно-елегантен стил. В Пинтерест бях видяла нещо, което много ми хареса и реших да пробвам да направя подобно. Та кроих, лепих и сътворих риза, сако, джобче и нали сме есен, за къде без поне едно есенно листенце?! Печатът, който използвах за надписа в джобчето е дигитален. Налице е и любимото канапче, изключително подходящо за мъжки картички, според мен. От бързане и лош номер от страна на батериите ми във фотоапарата, не ми остана време да снимам отвътре картичката. По-важното е, че без да искам станах свидетел на възхищението в едни мъжки очи и любовта в едни женски, когато предавах картичката. Имах уговорка да я предам до един парк и момичето дойде, но не предполагах, че е предназначена за нейния любим мъж. Бях готова да си поискам произведението обратно, тъй като не успях да изпълня условието за "нацупеност", но тя остана очарована от това, което получи, а той се появи изневиделица и докато жената с интерес разглеждаше картичката ми, той поздрави и тя му я връчи усмихната. Вярно, че нямаше послание вътре, но то по-късно ще се появи.
P.S. Доволна съм от есенното листенце с дръжчица от канап. То изпълни предназначението си - доказа любовта на една млада жена и дано нейният господин вече не се сърди толкова за щяло и нещяло!

неделя, 4 ноември 2012 г.

Нежно и романтично

Здравейте, мили дружки! Коледното настроение е доста далеч от мен, коледното вдъхновение все не ме връхлита, но за сметка на това едни цветя като ми се вихрят в ума,.., сякаш пролет иде! И ето новото ми произведение, нежно, романтично...! Кога ли ще ме пусне тази вълна, не знам! Използвах печат с магнолии, който имам отдавна, но много рядко съм използвала. Изключително нежен и красив, в малък вариант, защото имаше и голям такъв. Нямах търпение да изпробвам една техника на оцветяване с акварелни моливи, перфектни перли и вода, видяна в Pinterest. Много лесно, забавно и ефектно! В допълнение към красивия печат е едно скромно ръчно направено цвете от марля, състарена с дистресване и акрилна бяла боя. За основа на картичката съм използвала бял картон, кафяв рециклиран картон, върху който приложих топъл ембосинг с бяла детайлна пудра, както и за оцветения печат. Рамката на картинката е от по-тънка хартия, не помня от къде скатана и прибрана, също кафява. Всички ръбове са разръфани и състарени с акрилна бяла боя, която след изсъхването леко също дистреснах. За блясък - стъклени камъчета в обков и разбира се, прочувствено послание!
Снимките ме изтормозиха този път. Как ли не снимах, и успях само на една да улова нежния сатенен блясък, получен от перфектните перли по цветните листа на магнолията. Всичко това отива при Двете елши и Ноемврийското предизвикателство "Отминалото време", както и при Картичкофуриите и тяхната комбинация с лилаво. Не мога да пропусна и тук, в Card Mania! Ембосингът е една от любимите ми техники! Желая ви лека нощ и успешна, топла и приятна нова седмица!