петък, 30 декември 2011 г.

Предай нататък - Коледни изненади!

Здравейте, мили дружки! Сядам да напиша, може би, последната си публикация за годината. В нея ще ви представя това, което направих за момичетата от инициативата "Предай нататък". Искрено се надявам да са получили моите изненади! /Малко им нямам вяра на тези пощи./ След всички вируси, болести и т.н., най-накрая успях да пусна моите подаръчета. За първи път правя такива и дано да си ги харесат получателките. Много ми се искаше да ги получат точно за Коледа, но не бях в състояние да излизам от вкъщи, а и не бях приготвила още всички картички. Защото, както казва Гери, какво е подарък без картичка към него?! Понеже Коледа е най-обичания от мен празник, затова и реших изненадите да са свързани с него. Не съм открила някаква нова идея, но я пречупих през моя поглед и усещане за красивото. Цвети, Роси, Нинка, Еси, Юлка - дано съм успяла да направя посрещането на Нова година по-цветно и красиво за вас! А ето ги и тях-моите елхички:


Тук, на първата снимка, още нямат поставки.


Тук вече са в саксийките си, т.е., с поставки.

А ето ги сега поотделно:










Голямо предизвикателство бяха за мен, защото не бях правила подобни. Използвах прежда и топъл силикон върху картонена основа, а стъблото на всяка елхичка е от канелена пръчка. Отдолу отворът на елхичките е затворен с парче фибран. Не по-малко предизвикателство се оказаха поставките. След като не можах да намеря подходящи по размер истински саксийки, реших да си направя сама. Напълних пластмасови чашки за кафе с гипс и така закрепих елхичките. Когато гипсът изсъхна и стегна дойде момента да "облека" поставките. Използвах кадифе и силикон отново. В крайна сметка се получи това, което виждате.
Весело посрещане на Новата година и много щастливи моменти с любимите ви хора!
Ще включа елхичките в Коледния конкурс на Двете елши, а също и в "Коледа с Хобисимо" и при Доника - "Подаръци ще има".

13 коментара:

  1. Страхотни подаръци :) Като истински са :) толкова много се зарадвах като я видях и веднага я сложих на видно място, всички я харесаха :)))) Даже сестра ми и тя иска да и направя такава :) Доста труд си положила, за измислянето на поставката, но е станало супер!
    Много ти Благодаря за изненадата! Весело посрещане на Новата Година! Пожелавам ти здраве, късмет и много творческо вдъхновение :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотни елхички,Веси!:) Весело посрещане на НГ! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасни елхички са станали- много оригинални, красиви и нестандартни. Поздравления! Весело посрещане на Новата 2012 година.

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесна идея с тези елхички! Получили са се много добре, много ми харесват! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  5. Веси, невероятно добри подаръци си направила! Много труд, но ....резултата е забележителен! Браво на теб! Поздрави и веселео посрещане на Новата година! И да не забравиш да си пожелаеш нещо в полунощ!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесни елхички, толкова са празнични и бляскави! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  7. Веси, Честита Нова Година! Нека бъде изпълнена за теб и семейството ти с много здраве, щастие, любов, топлина и нека творческите ти идеи бъдат все така прекрасни и дано имаш достатъчно свободно време за осъществяването им! Елхичките са жестоки! Няколко пъти вече преглеждам снимките! Страхотни и много, много стоплящи сърцето!

    ОтговорИзтриване
  8. Веси, Веси, зло да те забрави! Да те подминава като влака-стрела!
    ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН! Със здраве, чест и достойнство да носиш и прославяш името си!

    ОтговорИзтриване
  9. Честита Нова Година! Честит Имен ден, Веси! Здраве, щастие и много любов!

    ОтговорИзтриване
  10. Веси,ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!! Пожелавам ти да е по-успешна от изминалата и много от онезималките нещица, които те карат да се усмихваш и те правят щастлива!Елхичките ти са уникални! Влюбих се в тях!Със сигурност всички получателки са били очаровани от невероятната любов и труд, които си вложила в тях, за да ги зарадваш и стоплиш сърцата им в Коледната нощ!

    ОтговорИзтриване
  11. Честита Нова Година Веси, чудесни изненади!С много интересни материали са се получили прекрасни коледно-новогодишни подаръци!Радвам се че ги вклюяи в играта !

    ОтговорИзтриване
  12. Веси, честита Нова година! Желая ти много здраве и щастие! Току що си получих страхотния подарък! Много, много ти благодаря!

    ОтговорИзтриване
  13. Честита нова година, Веси!
    Здраве, радост, късмет и много усмивки!
    Страхотни творения, толкова са красиви и идейни тези елхички, чудесен подарък и със сигурност са зарадвали притежателките си!
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване