петък, 13 април 2012 г.

Пъстър, шарен Великден!

Здравейте, момичета! В днешния празничен ден, когато не бива да се извършва никаква работа, аз правих част от Великденската декорация за дома. Някои са ме изпреварили отдавна, но нали за всичко се иска свободно време! Та докато си пиех сутрешното кафе, /към 12 на обяд/, седнала отвън на двора, си измайсторих ей този Великденски венец.
Още по Коледа си бях купила едно неугледно венче с едни грозни бели цветчета по него от магазин за втора употреба. Тогава намерих и листенцата за розите, които направих, а също така и зелената лента, с която обвих венеца. Другите елементи - калинките, малките лилави розички и клонки са готови. Най-голямата ми гордост, обаче, е яйцето. На пръв поглед нищо особено, но за мен са първи стъпки в декупажа и май няма да са последни. От салфетка си изрязах цветенцата и ги залепих с С-200. Получи се, но понеже беше само опит, предварително не бях оцветила яйцето, пробвах върху натуралната му по цвят черупка. Като цяло, след изсъхването, се получи задоволителен резултат, но малко безличен, като че ли. Когато го монтирах във венеца, обаче, ми хареса цялостното излъчване. Изобщо, харесвам си целия венец, много пролетно и свежо звучи, т.е., стои. И сега да ви покажа и част от моите яйца. Двете ми момчета ми помагаха и това е крайният резултат.
Пожелавам на всички весели празници!

4 коментара:

 1. Страхотна декорация си направила Веси!
  Весели празници!

  ОтговорИзтриване
 2. Веси, чудесни яйчица и много свежо венче:) Весели празници и на теб!

  ОтговорИзтриване
 3. Веси, страхотно е венчето! Наистина е истински пролетно, свежо и даряващо усмивки! Яйчицето си е точно на мястото! А виждам, че и останалите са станали много красиви и писани! Весел празник от мен!

  ОтговорИзтриване
 4. Mного красив венец си направила! Много ми харесват кацналите върху него калинки! А яйчицата са страхотни! Весели празници!

  ОтговорИзтриване