петък, 5 юли 2013 г.

Artist trading cards - ATC.

Здравейте, мили дами! Споделям ви днес моите визитни картички или така наречените АТС-та и малко повече за техниките, с които са изработени, ако някой се интересува. Приветствам този начин да се представи човек, защото е много личен и всеки творец може да вложи част от себе си в малката визитка. Моите АТС-та определено са свързани с цветята, затова и името на цялата серия е „Цветно“. Беше ми много приятно докато ги правех, доста време ми отнеха, но часовете минаваха неусетно. Накрая останах доволна от това, което се получи, защото то отговаря на моята същност. Надявам се и на вас да ви харесат. Първото ми АТС беше вдъхновено от видяна някъде подобна картичка. Моята интерпретация е по-различна. Имам един мъничък печат с цветя, купен преди около три години от „Двете елши“, още в началото, когато започвах да се занимавам с това хоби. Използвах го със зелено дистрес мастило, като цветенцата оцветих с тебеширени мастила в жълто-оранжево и розово. Всичко останало се вижда - долната част е от релефен картон, а горната е гладка. Готово цвете, перли и сатенена лента за разкош довършват картинката.
АТС №2 - Тук падна голяма заигравка. Основата е от крафт картон. Върху него с бяла ембосинг пудра отпечатах хаотично няколко цветя, които с акварелни моливи оцветих в синьо и пурпурно. Това оцветяване направих доста пъти и когато сметнах, че е добре, добавих със зелено дистрес мастило листа. Те станаха доста тъмни, но в последствие изсветляха и ги повторих с безцветна ембосинг пудра. Пак не си личаха особено, затова още веднъж ги минах с бяла ембосинг пудра, която почти скри цвета. Този ефект ми хареса повече, но сега пък цветята бледнееха и за да изпъкнат цветовете им покрих цялата картичка с безцветна пудра, върху която без да искам изсипах бял брокат. При нагряването всичко се сля в едно, но брокатът придаде една грапавост на горния слой и се получи много интересна повърхност. Сините перли и печатът завършиха замисъла ми.
АТС №3 - любимото ми! Изработено без да се замислям, кое къде ще стои най - добре и т.н. Отново крафт картон за основа, печат с шрифт, положен два пъти с кафяво и зелено дистрес мастила и един път с пигментно в кварцово бяло. Отгоре е повторен на отделни места с безцветна ембосинг пудра. На места, пак с безцветен ембос има отпечатани малки цветя. И любимата ми част - изработката на цветето. Изцяло на ръка си изрязах простички листчета за хортензия от ръчно правена хартия. Бях решила да ги „набръчкам“, но тази хартия е толкова нежна, че при лекото навлажняване и изсъхване след това стана на допир кадифена като листенцата на еделвайс. Разбрах, че от моето „набръчкване“ нищо няма да излезе. Взех си любимият печат на роза и с крайчетата на листенцата отпечатах жилчиците върху листенцата на моето цвете. Получи се! От друг печат изрязах клончето, а една цветна клонка, изрязана с шаблон, „разфасовах“ и използвах това, което ми хареса. Така разцъфтя цветето ми! Останалото - бял брокат, перлички и сладко печатче.
АТС №4 - най-нежното. Печатът с магнолия ми е любим и винаги ми доставя голямо удоволствие работата с него. Отново съм използвала топлия ембосинг с бяла пудра. После оцветих цветовете със същия пурпурен молив, с който работих върху второто АТС, но ефектът, както можете да сравните, е различен, интензивността на цветовете е различна. Повърхността тук е изключително гладка, за да може добре да се разлива акварелът, който е примесен с перфектни перли „розово“. Така цветовете на магнолията придобиват освен цвят и един деликатен блясък. Всичко останало по АТС - то се вижда.
АТС №5 - най-веселото. Върху бял картон с топъл ембосинг отпечатах един фонов печат. После останалото се вижда - оцветяване с акварелни моливи на цветчетата, а след изсъхването, за да изпъкнат, им сложих бляскав акцент. Фонът нарисувах с два цвята дистрес мастило от зелената гама; сатенена панделка и печатче довършват композицията.
Ето я цялата компания:
Накрая, една оригами кутийка в мини вариант, която спретнах за десетина минути, предназначена за една сладка рожденичка, която навърши цели 17 години. В нея се мъдреше един от моите полимерни пръстени във формата на бяла роза, но в бързината пропуснах да го отразя.
Кутийката отива тук: http://crazychallenge.blogspot.com/2013/06/cch-148-anything-but-card.html Голямо писане падна, дано не съм ви досадила с моите обяснения! Лека вечер и приятен уикенд!

7 коментара:

  1. Третото АТС направо спира дъха - страхотно е!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Нинка! И аз си го харесвам много. Единствено ме е яд, че снимките никога не могат да уловят цялата красота на действителните картички.

    ОтговорИзтриване
  3. Еееее, Веси, кое от кое по- хубави!!!Но наистина третото е УАУ!!!Много арт! Гушки от мен!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Пък моят поглед се закова на второто... и на четвъртото - разногледа станах :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Всички са прекрасни!Второто и третото са ми най на сърце!

    ОтговорИзтриване
  6. АТС-тата са прелестни! Толкова са красиви и уникални! Не бих могла да си избера... Всички са ми фаворити! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря ви, момичета! Исках да са много различни и едновременно с това в една тема.

    ОтговорИзтриване