сряда, 17 октомври 2012 г.

Нежност и признателност

Здравейте! От известно време се занимавам с направата на картички с ръчно изработени цветя - любимото ми занимание! Да направиш нещо, да сътвориш нещо, дори само ти да си го харесваш, е въпрос на усещане и потребност. Аз може би съм в такъв период. Обичам да използвам печати с цветя и ембосинг пудри. Самото наслагване и моделиране на цветята си е голяма играчка, отнема време, но удоволствието от резултата е много голямо. Да не говорим, че ако замисълът е един, а резултатът - друг, това пък е съвсем отделен въпрос, но съм убедена, че с всички вас се случва. Картичките с такива цветя винаги стават много нежни и привличат вниманието, особено на хора, незапознати с тази дейност, наречена картичкосътворяване. Тъй наречените обемни или 3D картички винаги ми са се стрували особено изразителни. Може би и затова обичам да ги правя. Първата картичка нарекох "Нежност" и я направих за една жена, с която съм работила 20 години. Дойде момент да се пенсионира и освен подаръка й подарихме картичка, която да й напомня за целия наш колектив и времето, прекарано заедно.
Втората картичка направих за една жена, която не познавам. Тя е знак на признателност за човешко отношение и съпричастност. С голямо удоволствие я правих, защото е за благодарност от моята майка към една лекарка. Не знам защо реших, че трябва да е в синьо и бяло. Може би, защото първото, което ми застана пред очите, докато преглеждах картоните си за основи, беше синьото. Оттам нататък всичко се подреди само. Фонът е направен с печат на цвете и бяло кварцово мастило, а за цветята съм използвала същия печат, но с детайлна бяла ембосинг пудра. Малките цветенца са направени чрез фонов печат "Цветя", един от първите ми купени материали от "Двете елши". Изобщо не усетих как няколко часа отлетяха докато ембосвах, изрязвах, лепях, отхвърлях идеи, пробвах други и така нататък. Тази картичка нарекох "Нежност"2.
Синята картичка ще включа при Крейзитата - CCH # 130 Handmade flowers. Двете картички поотделно, като отделни участия, в CMC#5 Happy Birthday/Честит Рожден Ден! Може ли така, след като са в една публикация? До скоро!

11 коментара:

  1. Веси, прекрасни картички! Но...фаворит ми е синьо-бялата картичка. Толкова красива, нежна, ефирна...а бе РАЗКОШНА Е!!!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Мими! Днес занесох Синята нежност на майка ми и тя остана очарована, а каква ще е реакцията на дамата, за която е предназначена ще разбера утре.

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина е голямо удоволствие да създаваш нежност и красова, особено във формата на цветя.
    До сега не съм правила цветя от паус, но като видях твоите и съм очарована.
    Сигурна съм, че и другата картичка ще бъде оценена подобаващо:-)

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесни са и двете, но особено ми хареса синьо-бялата, която ми се струва толкова ефирна като нежен воал! Благодаря, че я сподели в Щурото предизвикателство!

    ОтговорИзтриване
  5. Много са нежни и красиви и двете картички! Благодаря ти, че се включи в предизвикателството на Card Mania! Ани

    ОтговорИзтриване
  6. Both of your cards are beautiful. I love the colours and your flowers look so delicate.

    Thank you for taking part in the Card Mania Challenge

    Sue

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотни проекти! Поздравления!
    Желая ти успех!

    ОтговорИзтриване
  8. BEAUTIFUL card very well thoughtout such a perfect card for birthdays..Thank you for playing along at Card Mania Challenges!

    ОтговорИзтриване
  9. Тези цветя са невероятни! Нежност и признателност - точно това изразяват!

    ОтговорИзтриване
  10. И мен плениха тези цветя! Невероятни са! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Веси, прекрасни картички! Цветята са толкова красиви, нежни и сякаш човешка ръка не ги е докосвала! Красота!

    ОтговорИзтриване