събота, 6 октомври 2012 г.

Вдъхновение с момченце ІІ и ръчноизработени цветя

Здравейте, мили дами! Ето ме пак тук след един ден. Такова нещо не ми се беше случвало май откакто публикувам тук.Толкова скоро да пусна публикация не е по моята част, но ето че е факт. Вчера ви запознах с една картичка, която промених един път. Да, обаче, не й било съдено да остане дълго в този си вид и претърпя следваща промяна. Е, не пълна промяна, частична, но промяна. Моето вдъхновение, което много обичам освен, че е голям сладур, прави и бели от време на време. Така изрисуваната ми цветна клонка /оцветявана доста дълго/, стана жертва на един дървен меч, който се размахваше много усърдно и закачи картичката, която стоеше на едно рафтче в стаята. И не само, че я закачи, но и я скъса. Реших, че няма смисъл да крещя и да се карам, детето се почувства ужасно виновно и започна да се извинява. Казах си, какво пък толкова, ще я ремонтирам. Да не би да е по-важна от малкия! Той достатъчно много съжаляваше, много добре разбираше какво е направил, нали два следобеда ме гледа, че се занимавам с нея. Понеже основата отдолу също леко пострада вече не вървеше да използвам същата декорация. Според мен, обаче, това стана за добро. В този си вид картичката май повече ми харесва. Сложих под картинката с оцветения печат дигитален фон. От преди една година, ако не и повече, бях пробвала да си направя саморъчно цветя от хартиен шнур с тел и натрошено кадифе. В един руски сайт бях гледала клипче. Там не беше с натрошено кадифе, а с едни много дребни и фини частички, като малки топченца. И понеже нямах такива ми дойде наум за кадифето. Смесих червено и бяло, намазах с лепило една част от хартиения шнур и потупах, по-скоро овалях единия край на шнурчето в кадифето. Явно тогава лепилото ми не е било от най-качественото, защото клстръкчето стана, но нямаше много общо като резултат с това, което бях гледала. Оставих си новополучените мършавички стръкчета да отлежават и изсъхнат хубаво в един специален шкаф и там си и останаха до днес. Изведнъж се сетих за тях, реших, че са перфектни за целта. Повторих процедурата с кадифето и този път останах доволна. И сега ви представям моята нова стара картичка. Стръкчетата ми изпълняват ролята на тръстика, нищо, че розовеят, имат си за компания изкуствена тревичка, нацъфтели малки цветенца и пеперудки. И, разбира се един сладък мъник, ловящ пеперуди!
Тъй като цветята ми са ръчноизработени ще ги пключа ето тук . Ето и малкият пакостник:
Хубава неделя и лека нова седмица!

7 коментара:

  1. Веси,май имаш право.Тази картичка ми хареса повече.Много добра идея за цветенцата,идеални са!
    Поздрави на малкия пакостник който заслужава похвала.

    ОтговорИзтриване
  2. Веси, картичката е станала дори още по-хубава! Поздравявам те, че си намерила начин да "спасиш положението" и да реагираш подобаващо на възникналата ситуация. Малкият рицар ти е голям сладур, няма как да се разсърдиш и то за подобно нещо, като го погледнеш :)

    ОтговорИзтриване
  3. Хехе, колко мила картичка, а вдъхновението ти е страхотно :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Very cute card, well done! Thanks for joining us at The Crazy Challenge.

    groetjes, Ellen

    ОтговорИзтриване
  5. Wnhat a beautiful card you have made. Thanks for joining in with the Ribbon Girl card challenge, Mary G x

    ОтговорИзтриване
  6. Веси, впечатлена съм от резултата! Още по-впечатлена съм от умението ти да реагираш адекватно в създалата се ситуация и да уважиш извиненията на малкия рицар..Тръстиките ти са разкошни и..картичката определено е много оригинална!
    Благодаря ти за участието в Хоби предизвикателство №23 "Ембос и/или дистрес", зададено от Вили!Благодаря и за участието ти в Крейзито!

    ОтговорИзтриване
  7. Цветната ти градинка е страхотна и много добре се връзва с цялостната визия на картичката.
    Благодаря ти за участието в Крейзито!

    ОтговорИзтриване