събота, 29 декември 2012 г.

Коледно-новогодишни.

Здравейте, момичета! Колко е хубаво да си вкъщи и да се наслаждаваш на спокойствието, топлината и уюта, които носят тези светли празнични дни! Аз ги оползотворявам по предназначение - отпускарско и творящо. Ходя на гости, почивам си, радвам се на усмивките и щастливите изражения на хората, които срещам - забързани за някъде, купуващи цветя и подаръци или просто разхождащи се като мен. Още по-хубаво и сгряващо е, когато можеш да зарадваш някой с нещо, което ръцете и сърцето ти са сътворили! Днес аз подарих Коледния подарък от миналата ми публикация на една много истинска моя приятелка, зарадвах я неочаквано, видях щастието в очите ѝ и сега съм много радостна и удовлетворена - колко малко ни е нужно, за да бъдем щастливи! А сега ето две нови картички от мен, малко позакъснели за Коледа, но вече изпратени и дано момичетата си ги получат навреме за Нова година! Пожеланията в тях, обаче, не са закъснели, а истински!
Бъдете щастливи и весело посрещане на Новата 2013 година!

сряда, 26 декември 2012 г.

Коледен подарък

Честита Коледа, момичета! Много здраве и благоденствие пожелавам на вас и любимите ви хора! Минавам, за да ви покажа какво направих за моя приятелка, която много харесва ръчно изработени неща. От миналата година още беше харесала елхичките, които приготвих за момичетата от "Предай нататък" и тъй като тогава не успях да направя и за нея, реших тази година да я изненадам.
Към елхичката прибавих и една ванилова свещ, която декорирах собственоръчно. Тъй като за първи път украсявам свещ по този начин и се получи страхотно, не мога да не споделя с вас! Използвала съм печати, мастила- зеленото е дистрес, а червеното за коледната играчка е versa color, ембосинг с бяла детайлна ембосинг пудра /за снежинките/, бяло натрошено кадифе, течни перли - златни и май това е! Попаднах на едно клипче за декорация на свещи, при което картинките се отпечатват на бяла трипластова салфетка. Аз нямах и подходяща салфетка, но затова пък имах трипластови бели носни кърпички, които проработиха перфектно! Отпечатах си изображенията на елховите клонки и коледната играчка, изрязах ги от кърпичката с малко бяло поле около тях, отделих само горният, първи слой и ги наставих по свещта, както ми харесва. След това много внимателно обвих свещта с хартия за печене, опънах здраво, за да е гладка, а не набръчкана повърхността и с уреда за ембосинг започнах да нагрявам всяка картинка. Веднага си проличава, когато горният слой восък се разтопи и "разтвори" в себе си салфетката. Нагряването спира и ако е необходимо се доизглажда с пръсти, леко през хартията за печене, която след това отстранявате и се наслаждавате на това, което се е получило. После декорацията е по ваш избор! Снежинките първо го ембоснах върху салфетката и след това повторих и с тях процедурата, но тъй като те са много дребни леко ги залепих за свещта, за да не се разместят, докато я обвивам с хартията за печене.
Накрая изрисувах двете коледни играчки с течни златни перли и посипах бяло натрошено кадифе за снежец върху елховите клонки. Ами в общи линии е това. Весели и светли празнични дни и много любов!

четвъртък, 20 декември 2012 г.

Коледна звезда да свети...

Здравейте, момичета! Скоро не съм идвала насам, но ето, ...моментът настъпи! От много ангажименти, и училищни, и какви ли не, време не ми оставаше да направя едно цвете, камо ли да пиша публикация. Отпреди един месец само си заобикалях новите материали и въздишах, мислех си какво ще направя, но дните си минаваха и в края на всеки изминал ден - само натрупана умора. Коледата почти дойде, днес ми остана време да попрочета из блоговете и да се наслаждавам на зимни красоти, то някои пишат вече "Последна коледна картичка за 2012г.", а аз първа нямам още, т.е., имам де, тази която ще ви покажа сега. Иначе коледни проекти колкото искаш, но с децата в училище, ама лично мои - сега ги почвам. Представям ви най-новата си картичка:
Нарекох я "Коледна звезда да свети...". Използвах печат с ръкописен шрифт, печат с иглолистни клонки и шишарки, стенсили на коледна звезда и декоративни ъглови клонки, печати със снежинки, дистрес мастила, бяла ембосинг пудра и бели стъклени камъчета. Ще включа картичката в Забавлятелство 14 "Тихо се сипе..." на "Мър-мяу", в CMC#10-Снежинки, също и при Двете елши, защото "Коледа идва" ! Засега от мен това. Лека снежна вечер на всички и благодаря за вниманието!